THEMA'S

Als toonaangevende invorderingsorganisatie heeft Cannock Chase Public een gerichte aanpak voor elk vraagstuk ontwikkeld. Of u nu aanklopt voor lagere kosten of sociaal incasseren.

We helpen u hierbij.

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Onze thema's

Waar kunnen we bij helpen?

Cannock Chase Public is specialist in het opzetten en uitvoeren van invorderingstrajecten voor de publieke sector. Dit doen wij voor gemeentes, provincies, overheidsinstanties en waterschappen. Wij voeren ons werk uit met als doel het evenwicht tussen financieel en sociaal rendement te bewerkstelligen.



Sociaal incasseren

Onze manier van invorderen zorgt ervoor dat burgers niet verder in de problemen komen en uiteindelijk financieel zelfredzaam zijn. Persoonlijk contact is hierbij de sleutel.

Rol van de buitendienst

Onze ervaren specialisten uit de buitendienst weten op welke manier zij moeten omgaan met uw burgers met openstaande schulden. 


Innovatie

Onze opdrachtgevers vinden innovatie belangrijk. Cannock Chase Public is dan ook continu bezig met het bedenken van slimme oplossingen en nieuwe toepassingen. 

Hét nieuwe klantportaal van Cannock Chase Public

Onze opdrachtgevers krijgen toegang tot GRIP, het geavanceerde systeem waarin alle vorderingen 24/7 te volgen zijn.

Nieuws

Nieuws
2023-03-23 00:00:00

Sociale huisbezoeken als effectief middel bij financiële problemen

Maatschappelijk verantwoord invorderen staat hoog op de agenda bij gemeenten en waterschappen. Door de forse stijging van vaste lasten in 2021 en 2022 komen steeds meer Nederlandse huishoudens in financiële problemen. Het CPB (Centraal Plan Bureau) denkt dat het aantal in 2023 op kan lopen tot 500.000 huishoudens. Door snel en persoonlijk met deze burgers in contact te komen, kunnen gemeenten vroegtijdig concrete hulp bieden. Een efficiënte manier om persoonlijk in contact te komen zijn sociale huisbezoeken.  

Lees meer

Nieuws
2023-03-23 00:00:00

Berekening beslagvrije voet 2023

De herberekening van de beslagvrije voet is de afgelopen periode flink in het nieuws geweest. Het kabinet heeft het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen verhoogd met 10,15%. De achterliggende gedachte is dat werken zo meer loont en de gevolgen van de inflatie voor de koopkracht enigszins worden gecompenseerd. Wat niet is meegenomen in de gedachtegang van het Rijk is dat dit zeer nadelig uitpakt voor de debiteuren waarbij beslag is gelegd op het inkomen. De 10,15% verhoging vloeit dan namelijk rechtstreeks naar de schuldeiser, aangezien de beslagvrije voet niet (direct) wordt aangepast op de verhoging. Dit probleem speelt zowel bij mensen die loon ontvangen als bij uitkeringsgerechtigden, met uitzondering van bijstandsgerechtigden. Bij bijstand is de beslagvrije voet altijd een percentage van de uitkering. De inhouding wordt dan automatisch aangepast. 


Sinds de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet in werking is getreden dient de beslagvrije voet (bvv) via een rekentool tot stand te komen. Daarnaast heeft elke beslaglegger de verplichting om de bvv iedere 12 maanden te herberekenen. Lokale overheden maken hiervoor gebruik van de diensten van het Inlichtingenbureau (IB) of de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG). Cannock Chase Public maakt gebruik van de diensten van SNG. 

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief