Invordering en belastingdeurwaarders ten tijde van Corona

Corona heeft veel veranderingen teweeggebracht in ons vak als invorderingsspecialist. Door veelvuldig persoonlijk contact zijn onze Belastingdeurwaarders meer dan ooit alert op hun eigen veiligheid. Aan de andere kant zien wij de schulden bij burgers oplopen en komen er steeds meer schuldhulpbehoevenden bij in ons land.

Gemeenten vorderen zelf Tozo terug

Iedere gemeente heeft haar eigen invorderingsbeleid- en proces ten behoeve van haar burgers. De rode draad is: persoonlijk contact met burgers en bedrijven. Dit met als doel het tijdig in kaart brengen van de financiële situatie, het voorkomen van oplopende schulden en uiteindelijk problematische schulden. Op basis van deze uitgangspunten passen wij op iedere situatie een passende oplossing toe. Onze oplossingen leiden tot (gedeeltelijke) betaling of inzicht voor onze klanten, inclusief doorverwijzing naar convenantpartners ten aanzien van schuldenproblematiek. 

Persoonlijke verbinding met de debiteur is nog steeds van groot belang in onze aanpak. Wij trachten, ook in deze tijden, proactief en direct in contact te komen met de burger en zetten tevens alternatieve communicatievormen zoals telefoon of e-mail hiervoor in. Daarbij kijken wij naar de persoonlijke situatie van de burger. Bij burgers en ondernemers die direct geraakt zijn door de Corona crisis, bijvoorbeeld omdat ze werkzaam zijn in de horeca of evenementenbranche, wordt nog gerichter gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor vorderen wij altijd op een sociaal verantwoorde wijze in of verwijzen wij inclusief onderbouwing door naar passende hulp.

De richtlijnen van de overheid maken het lastiger om persoonlijke gesprekken aan de deur te voeren. Onze belastingdeurwaarders schatten zelf in of de situatie veilig is voor zowel de burger als voor henzelf. Als de situatie het toelaat wordt een persoonlijk gesprek aan de deur gevoerd. Uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM, op gepaste afstand en met inachtneming van de nodige hygiënevoorschriften. De dagelijkse praktijk laat zien dat burgers dit waarderen omdat het een positieve bijdrage levert aan het vinden van een passende oplossing.

 

Wilt u met ons in gesprek over onze ervaringen? Wij staan ook nu voor u klaar en helpen u graag verder, uiteraard geheel vrijblijvend.

Hoe kunnen we je helpen?

Geen resultaten gevonden