Financiële Coaching

Als invorderingsspecialist kennen wij het belang van een gezonde financiële huishouding. Schulden zijn voor iedereen problematisch, omdat ze een gezonde groei van economie, bedrijven en consumenten verstikt. Het oplossen van schulden creëert ruimte en rust. Financiële ruimte voor organisaties en ademruimte voor debiteuren. 

Cannock Chase Public levert een significante bijdrage aan het voorkomen, beheersen en oplossen van de oplopende schuldenproblematiek. Dit doen wij door evenwicht aan te brengen tussen financieel en sociaal rendement in ons invorderingstraject. En dat doen we inmiddels al 30 jaar! Gedurende ons 30-jarig bestaan heeft Cannock Chase Public een breed dienstenpalet ontwikkeld: consultancy, audits, business proces outsourcing, (pre- en post) minnelijke incasso, huisbezoeken en natuurlijk het detacheren van onze specialisten op het gebied van creditmanagement, invordering en schuldhulpverlening.  

De huidige hoge vaste lasten groeien veel mensen boven het hoofd. Daarom is extra aandacht voor een financiële gezonde huishouding nodig, want een groeiend aantal huishoudens zit financieel klem! Het Nibud verwacht dat zelfs één op de drie huishoudens moeilijk kan rondkomen. Dit zijn niet alleen de burgers van uw gemeenten, maar ook uzelf en uw collega’s kunnen financiële stress ervaren en mogelijk in de financiële problemen komen.  

Steeds meer werkgevers nemen initiatieven om hun medewerkers te helpen bij hun financiële uitdagingen. Denk hierbij aan het aanbieden van gratis lunch op het werk, flexibiliteit in het uitbetalen van verlofuren en zelfs het verstrekken van leningen. Deze initiatieven zijn hard nodig. Bijna 66% van de medewerkers vindt ook dat een goede werkgever hulp zou moeten bieden aan medewerkers met financiële zorgen. Behalve initiatieven die op de korte termijn voor financiële ruimte zorgen, zijn werkgevers daarnaast op zoek naar structurele hulp voor hun medewerkers.   

Financiële Coaching van medewerkers

Met Financiële Coaching hebben wij een specialisme in huis dat zich richt op het financieel bewust- en vitaal maken van medewerkers. Financiële Coaching heeft ten doel het voorkomen, beheersen en oplossen van een (problematische) schuldensituatie. Dit doen wij al ruim 10 jaar. Ons hulpprogramma bestaat onder andere uit coaching en begeleiding door een persoonlijk coach, een telefonische adviesdesk voor vragen over dagelijkse geldzaken en een online programma “Financieel in Balans”. Samen met onze opdrachtgevers stellen wij een maatwerkprogramma samen dat aansluit op de wensen van de werkgever en de behoefte van de medewerkers.  

Waarom hulp aanbieden?

Steeds meer werkgevers worden geconfronteerd met de nadelige gevolgen van medewerkers in (dreigende) financiële problemen en de nadelige gevolgen hiervan. Steeds meer werkgevers kiezen er dan ook voor om externe hulp in te schakelen. Het is nu eenmaal voor veel medewerkers een ‘onmogelijke’ klus om zonder begeleiding zijn of haar financiële situatie overzichtelijk te maken en te verbeteren. Deze groep bestaat niet alleen uit mensen met grote schulden, maar een groot deel ervaart kleinschalig financiële beperkingen en wil juist voorkomen dat de schulden oplopen en problematisch worden, maar weten niet waar te beginnen. Met Financiële Coaching zorgen wij voor rust en ademruimte  die geheel passend is bij uw individuele medewerkers.  

Wat doet uw werkgever om medewerkers financieel in balans te houden? Is deze dienstverlening ook iets voor uw werkgever? Geef dit aan bij uw HR -afdeling. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.  

Naast financiële coaching voor uw medewerkers detacheert Cannock Chase Public ook schuldhulpverleners voor het begeleiden van uw burgers met financiële uitdagingen.

 

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven

Directeur

Hoe kunnen we je helpen?

Geen resultaten gevonden