Gemeente Goirle

Gemeente Goirle besteedt volledige innings- en invorderingsproces uit

Voor het zesde jaar op rij heeft de gemeente Goirle de belastingadministratie en de waardering, heffing en inning van belastingen volledig uitbesteed

De gemeente Goirle schreef in 2011 een Europese aanbesteding uit voor het uitbesteden van de heffing en invordering van de gemeentelijke belastingen. De combinatie TOG Nederland en Cannock Chase Public had het beste plan van aanpak en was bovendien de meest voordelige aanbieder. Hiermee is Goirle de eerste gemeente in Nederland die de belastingadministratie en de waardering, heffing en inning van belastingen volledig heeft uitbesteed.

Inmiddels gaan we alweer het zesde jaar in van deze unieke samenwerking waarbij Cannock Chase Public het volledige innings- en invorderingsproces inclusief het printen en verzenden van de aanslagen verzorgt. Daarbij verzorgen wij ook de (verwerking van de) automatische incasso, alle administratieve handelingen en het volledige invorderingsproces, inclusief alle bijbehorende deurwaarderswerkzaamheden. Daarnaast handelt Cannock Chase de jaarlijkse verzoeken om kwijtschelding af. Binnen dit traject verzorgt TOG Nederland de waarderingen en heffingen.

“Ondanks dat wij ons belastingproces hebben uitbesteed houden wij de volledige regie”, licht Jolein Donkers van de gemeente Goirle toe. “Bij vragen over betalingen worden de debiteuren doorverwezen naar Cannock Chase Public. Daarnaast kunnen wij te allen tijde in ons eigen computersysteem TRACEweb om de laatste stand van zaken in te zien en de voortgang te bewaken. Al ruim vijf jaar werken wij succesvol samen met de gemeente Goirle.

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven
Directeur

Hoe kunnen we je helpen?

Geen resultaten gevonden