Gemeente Schiedam

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

In 2015 wisten we voor diverse gemeenten zo’n zevenhonderd onbetaalde naheffingen van dertig veelplegers te incasseren.

Iets waar we op het gebied van parkeren best trots op zijn, is onze veelplegersaanpak. Die voeren we voor diverse opdrachtgevers uit. De naam zegt het eigenlijk al. Het gaat hierbij om zowel Nederlandse, als buitenlandse kentekenhouders die veel naheffingen op hun naam hebben staan en deze in de praktijk niet betalen. Deze grootverzamelaars zijn voor handhavers een bron van ergernis en doen ook onrecht aan alle mensen die wel netjes hun naheffing betalen. Reden genoeg dus om deze doelgroep aan te pakken.

Gecoördineerde actie

De buitendienst van Cannock Chase werkt in de veelplegersaanpak zeer nauw samen met de handhavers van een gemeente. Bij het aantreffen van een veelpleger vindt er direct een gecoördineerde actie plaats tussen onze buitendienst en de handhavers. Onze belastingdeurwaarders leggen bij aantreffen van het voertuig direct beslag en een takelbedrijf voert de inbeslaggenomen auto direct af naar een veilige stalling.

Duitse veelpleger

Met deze aanpak hebben wij in 2015 in opdracht van diverse gemeenten zo’n 700 onbetaalde naheffingen van 30 veelplegers succesvol weten te incasseren. In Schiedam spande een Duitse veelpleger de kroon met 55 openstaande naheffingen. Na een gerichte actie werd ook hij aangepakt en na betaling van alle kosten en openstaande belasting kreeg hij zijn mooie Mercedes weer terug.

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven
Directeur

Hoe kunnen we je helpen?

Geen resultaten gevonden