Traineeship

Cannock Chase

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn

Een traineeship bij Cannock Chase is een samenwerking met de Regionale Belasting Groep (RBG). Het traineeship is vooral gebaseerd op learning-by-doing waarbij je naast les (op dinsdag) al het geleerde tijdens de overige werkdagen in de praktijk brengt. Binnen zes maanden behaal je twee certificaten: Invordering en Kwijtschelding. Je krijgt les van Willem Hoogendam en Fred Vosse, twee echte vakspecialisten. Zij stomen onze trainees binnen zes maanden klaar om daarna door te stromen en op projectbasis binnen verschillende gemeenten en samenwerkingsverbanden het invorderings- en kwijtscheldingsvraagstuk op te pakken.

 


Waarom heb je voor de traineeship gekozen?

Bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij de vacature voor de traineeship. Omdat de vacaturetekst anders was dan andere teksten sprak deze mij direct aan. De vrolijke vacaturetekst heeft mijn interesse gewekt om te reageren en erachter te komen wat de traineeship precies inhoud. Tijdens mijn eerste gesprek werd ik geënthousiasmeerd om aan de slag te gaan. De combinatie tussen de opleiding en het toepassen van de theorie in de praktijk leek mij een leuke uitdaging.

Voldeed de traineeship aan jouw verwachtingen?

Ja, de traineeship voldeed aan mijn verwachtingen. De trainingen waren erg leuk en duidelijk, ik werd goed voorbereid op de werkzaamheden in de praktijk en de examens van de traineeship. Alles wat in de training wordt besproken komt gelijk terug in de praktijk, dit maakt het makkelijk om de werkzaamheden snel onder de knie te krijgen. De traineeship bestaat niet alleen uit theorie, de combinatie tussen de theorie en de praktijk is erg prettig. Bovendien geeft de Regionale Belasting Groep (RBG) écht de ruimte om te ontwikkelen door je in te zetten op verschillende afdelingen. Op deze manier kom je in aanraking met verschillende cases waardoor je het eenvoudig snel kan oppakken.

Busra

Busra: "Alles wat in de training wordt besproken komt gelijk terug in de praktijk, dit maakt het makkelijk om de werkzaamheden snel onder de knie te krijgen."

Wat is jouw rol bij de RBG?

De RBG maakt geen onderscheid tussen deelnemers van de traineeship of een medewerker. Alles wat de RBG van een volledige medewerker verwacht wordt ook van de deelnemers van het ‘RBG-klasje’ verwacht. Je krijgt de ruimte om aan te geven wat je wilt leren, hierdoor kan je jouw carrièrepad uitstippelen. De medewerkers van de RBG hebben geduld, nemen de tijd voor je en geven duidelijk aan wat zij van jou verwachten. Je wordt goed begeleid en geholpen voordat je volledig zelfstandig aan de slag gaat. Je wordt niet in het diepe gegooid.

Welke afdeling vind je het leukst?

Administratief! Alle gebeurtenissen, werkzaamheden en situaties zijn anders. Bijvoorbeeld een kwijtscheldingsaanvraag: een aanvrager verdiende nét boven de ‘norm’. Hij kwam dus niet in aanmerking voor een kwijtschelding. Het verschil tussen de norm en het inkomen was verwaarloosbaar. Na overleg hebben we besloten om het bedrag kwijt te schelden. De RBG is mens- en klantgericht, zij bieden voor alle situaties een passende oplossing en kijken naar de mogelijkheden. Je wordt vrij gelaten in het aanbieden van oplossingen, de cases worden niet stuk voor stuk gecontroleerd, dit is erg prettig samenwerken.

Waarom raad jij deze traineeship aan?

Cannock Chase en de RBG zijn er op elk vlak voor je en denken echt met je mee. Zij houden rekening met de voorkeuren en wensen van de deelnemers en werknemers. Ben je niet verlegen, een echte doorzetter, werk je zelfstandig en neem je initiatief? Dan is deze traineeship echt iets voor jou. Neem contact op met Maurice de Charro (Maurice.deCharro@cannockchase.nl) als jij interesse hebt in een deelname aan de traineeship.

Maurice de Charro

corporate manager insourcing 

Meer weten?

Ben je niet verlegen, een echte doorzetter, werk je zelfstandig en neem je initiatief? Dan is deze traineeship echt iets voor jou. Neem contact op met Maurice de Charro als jij interesse hebt in een deelname aan de traineeship.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief