Training: Wat te doen met openstaande facturen?

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE

Trainingen verzorgen wij op maat. Deze dienen zich soms heel spontaan aan. Bijvoorbeeld bij een middelgrote gemeente in Noord-Holland met openstaande vorderingen.

Onze accountmanager ontdekte tijdens een bezoekje dat de gemeente ruim 1 miljoen euro achterstand had op privaatrechtelijke vorderingen. Wat hier mee te doen? Hoe moet dit worden aangevlogen? Vragen waarbij de debiteurenbeheerder wel hulp kon gebruiken.


Debiteurenportefeuille nalopen

We hebben hierop een trainer/consultant van Cannock Chase ingezet om de gemeente op enkele fronten bij te staan. Samen met de debiteurenbeheerder hebben we bijvoorbeeld de debiteurenportefeuille nagelopen en stelden we vragen als: welke vorderingen zijn kansloos en welke vereisen directe actie? Voor alle overige vorderingen stuurde de gemeente een laatste brief waarna ze aan Cannock Chase Incasso worden overgedragen.

Vaardigheden trainen

Hierna zijn we op verzoek van de gemeente de vaardigheden van de medewerkers gaan trainen. De trainer heeft hierop met de medewerkers de huidige maningsbrieven bekeken. Elke medewerker heeft hierop argumenten en tegenwerpingen genoemd die zij verwachtten te krijgen. Samen zijn alle argumenten besproken en voorzien van goede reacties. Zodoende werden communicatieve vaardigheden opgefrist en groeide het zelfvertrouwen van de medewerkers.

Resultaten

Na afloop van de trainingen pakten de medewerkers hun invorderingstraject gemotiveerd en daadkrachtig op. De training leverde de gemeente uiteindelijk een plan van aanpak, meer zelfvertrouwen en een goed invorderingsresultaat op.

Sandrine Henry

Wil je vrijblijvend advies?

Sandrine Henry
trainer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Bel, app of sms met Sandrine Henry via
06-10563824 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief