Handhaving via camerabeelden bij Gemeente Delft

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Handhaving via camerabeelden bij Gemeente Delft

Sinds 1 juni heeft de gemeente Delft kentekentoegang in de autoluwe binnenstad ingevoerd. Camera’s registreren nu alle auto’s die het gebied inrijden. Geen ontheffing? Dan volgt er een waarschuwingsbrief die Cannock Chase verzorgt voor de gemeente Delft.  

Tot 1 juni was het autoluwe gebied in de binnenstad van de gemeente Delft afgesloten met beweegbare palen, ook wel pollers. De gemeente heeft deze vervangen voor een gebruiksvriendelijker alternatief met minder kans op aanrijdschade. Controle vindt nu plaats via camerabeelden op basis van kenteken.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om het autoluwe gebied in te mogen rijden is een ontheffing nodig op kenteken van het voertuig. Camera’s registeren het kenteken wanneer deze het gebied inrijdt. Wanneer er geen ontheffing is afgegeven voor dat voertuig ontvangt de eigenaar een boete. De gemeente Delft is de eerste gemeente in Nederland die handhaving via camera’s uitvoert.

Opstartfase

Omdat de gemeente haar bezoekers wilt laten wennen aan het nieuwe systeem ontvangen overtreders in de beginperiode bij de eerste overtreding een waarschuwingsbrief in plaats van een boete. Cannock Chase neemt de verzending van de waarschuwingsbrieven uit handen van de gemeente Delft.De rol van Cannock Chase

De gemeente Delft levert hiervoor de kentekenbestanden op digitale wijze aan ons aan. Vervolgens bevragen wij de kentekenhouders bij de RDW. Na ontvangst van de verrijkte houdergegevens printen en versturen wij uit naam van de gemeente Delft de waarschuwingsbrieven naar de kentekenhouder. Op die manier ontzorgen wij de gemeente Delft. Daarnaast kunnen wij ook al het inbound contact met de kentekenhouders naar aanleiding van de waarschuwingsbrieven uit handen nemen. Op die manier is de gemeente Delft volledig ontzorgd.

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief