Sociale Verhuurders Haaglanden test kredietwaardigheid huurders

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Sociale Verhuurders Haaglanden test kredietwaardigheid huurders

Verhuurders weten graag vooraf of een huurder kredietwaardig is en of er betaalrisico’s zijn. Sociale Verhuurders Haaglanden laat dit via Cannock Chase Public testen.

Corporaties vinden het belangrijk dat huurders prettig kunnen wonen zonder problemen om de huur te betalen. Daarvoor nemen zij diverse maatregelen. Zo vermelden al veel verhuurders in hun woningadvertenties wat de totale woonlasten (huur en energie) zijn en in Haaglanden staat er vaak ook nog een persoonlijk NIBUD-advies over betaalbaarheid bij. 


Verantwoordelijkheid

De verhuurders verenigd in Sociale Verhuurders Haaglanden gaan zelfs nog een stap verder in deze verantwoordelijkheid naar de huurder toe. Zij laat Cannock Chase vooraf een krediettoets uitvoeren. Want hoewel huurders na een inkomenstoets een passende woning krijgen toegewezen, kan het zijn dat deze toch niet betaalbaar is voor iemand. Bijvoorbeeld door schulden of betalingsproblemen. Een krediettoets maakt het mogelijk nog persoonlijker advies te geven.

Betrokken verhuurder

De kredietinformatie wordt door Cannock Chase geautomatiseerd in de systemen van Sociale Verhuurders Haaglanden aangeleverd. Dankzij de informatie kan de verhuurder gericht een gesprek aangaan met toekomstige huurders. Niet om ze af te wijzen, maar juist om ze een goed beeld te geven van de toekomstige woonlasten en te bespreken of deze betaalbaar zijn. En wellicht om aanvullende betalingsafspraken te maken. Zo zie je: prettig wonen begint bij een betrokken verhuurder.

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief