Grip op het private invorderingsproces

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Grip op het private invorderingsproces

De gemeente Oss werkt al jaren samen met Cannock Chase Public voor de private invordering. Een externe partner betrekken bij de invordering heeft ervoor gezorgd dat acties consequent worden opgepakt en debiteuren het signaal krijgen dat alle facturen betaald moeten worden.

Meer grip op het incassoproces

Voor de gemeente Oss bleek het inschakelen van Cannock als partner ervoor te zorgen dat er meer grip is gekomen op het eigen incassoproces. Facturen die uit handen worden gegeven zijn afkomstig van verschillende afdelingen. De financiële administratie heeft daardoor te maken met complexe administratieve processen. Cannock Chase Public geeft heel duidelijk aan welke gegevens er nodig zijn voor de invordering en op deze manier heeft de gemeente Oss de werkwijze op een aantal afdelingen aangepast. Door alle basisgegevens op orde te hebben, is de kans groter dat uiteindelijk de openstaande posten succesvol worden geïncasseerd.


Voordelen voor de gemeente Oss

Door de private incassozaken uit te besteden, weet de gemeente Oss dat acties tijdig worden uitgevoerd. Alle acties worden consistent opgevolgd en Cannock Chase Public informeert wanneer het nodig is. Het inschakelen van een externe partner zorgt ervoor dat de gemeente nu gedwongen wordt om zelf scherper te zijn op het vastleggen van gegevens: Een goed ingericht proces maakt inwoners bovendien bewuster van de noodzaak om te betalen. En, als dit niet mogelijk is, dat zij contact opnemen om een regeling te treffen.

Sociaal incasseren

Voor de gemeente Oss is het belangrijk om mensen, die goede intenties hebben, tegemoet te komen waar het kan. Dit is essentieel om een incassoproces op een sociale manier te laten verlopen. Het voldoen van de openstaande post is het einddoel, maar dat mag niet ten koste gaan van de menselijke maat. Deze aanpak past bovendien goed bij Cannock Chase Public, waar invorderen met oog voor de burger centraal staat.

Kwaliteit van de dienstverlening

De gemeente Oss heeft 24/7 toegang tot TRACEweb, waar zij alle informatie vinden over de uit handen gegeven posten. Op deze manier houden zij bovendien zicht op de kwaliteit van de dienstverlening die Cannock Chase Public biedt. De accountmanager van Cannock Chase Public komt op periodieke basis langs om de incassoresultaten en nieuwe ontwikkelingen te bespreken.


Meer lezen over de ervaringen van de gemeente Oss? Wij spraken Casper Bast van de gemeente Oss hierover. 

Lees het interview

Eef van Riet

Wil je vrijblijvend advies?

Eef van Riet
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Eef van Riet via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief