Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Werkpieken opvangen tijdens kwijtscheldingsverzoeken

De tijd van de kwijtscheldingsverzoeken komt eraan. Of in jouw geval misschien wel de bulklijst met belemmeringen voor automatische kwijtscheldingen vanuit het Inlichtingenbureau. Allemaal zaken waar jij binnenkort mee aan de slag moet. Ben je er goed op voorbereid? Of kun je nog extra handjes gebruiken? Cannock Chase heeft ervaren experts in huis die snel en goedkoop elke werkpiek voor je opvangen.

Ernstige geldnood vraagt om snelle actie

Burgers die een kwijtscheldingsverzoek voor lokale belastingen indienen, verkeren vaak in geldnood. Zij zijn gebaat bij een snelle afhandeling van hun aanvraag. Zo’n verzoek vraagt echter om gedegen en goed onderbouwde afhandeling. Dat kost tijd. En geld.

Steeds meer kwijtscheldingsverzoeken

Tijd is vaak een lastige maar belangrijke factor. Het aantal kwijtscheldingsverzoeken groeit immers elk jaar. De afhandeling zorgt voor een flinke werkbelasting. Zeker bij een piek in het aantal verzoeken of beroepsschriften.

Handmatige toetsen

Dan komt ook nog eens de grote meerderheid van de kwijtscheldingsverzoeken terug na de bulktoets of de maandelijkse toets door het inlichtingenbureau. Dat zijn er veel om in de praktijk nog handmatig te toetsen. Je andere werk blijft hierdoor liggen en burgers moeten langer wachten voordat zij duidelijkheid krijgen over het toewijzen of afwijzen van een verzoek tot kwijtschelding. Allemaal zaken die niet wenselijk zijn.

Regel tijdig je ondersteuning

Wil je zeker weten dat het werk goed gebeurt en direct voorkomen dat je andere werk blijft liggen? Leg dan nu onze dienstverlening vast. Zo weet je zeker dat wanneer je ons nodig hebt, wij er klaar voor zijn. 

Outsourcing of detachering

Ondersteuning bij kwijtschelding of handmatige inkomenstoetsen kan uiteraard ook via detachering. Wij steken veel tijd en geld in ons gedetacheerd personeel. Pas als wij overtuigd zijn dat we de juiste kandidaat voor jouw gemeente hebben geselecteerd en klaargestoomd, ontvang je de curriculum vitae. Op de werkplek zelf zorgen we voor controle, coaching, begeleiding en beoordeling van ons personeel. Zo ontzorgen we je volledig!

Voordelen op een rij

  • Flexibel opschalen
  • Kostenbesparend
  • Gegarandeerde doorlooptijden
  • Snel duidelijkheid voor burgers
  • Verbetering serviceniveau naar burgers
  • Duidelijke werkafspraken
  • Uitgebreide kennis van wet- en regelgeving
  • Bekend met de systemen

Wil je vrijblijvend advies?

Neem dan gerust contact op. Bel ons via 088-1168253 of stuur een mail naar onze manager Kwijtschelding Arvid Peeters via Arvid.Peeters@cannockchase.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief