Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Rijksbegroting 2018: gevolgen voor huurders

Het kabinet presenteerde dinsdag 19 september de Rijksbegroting voor 2018. De verhuurdersheffing wordt opnieuw verhoogd, hetgeen volgens Aedes en de Woonbond tot grotere betaalproblemen voor huurders kan leiden. 


Uit de rijksbegroting blijkt dat de verhuurderheffing, een miljardenbelasting die verhuurders en huurders direct in hun portemonnee treft, volgend jaar ruim 1,7 miljard bedraagt, nog iets hoger dan dit jaar. Nu Nederland er weer goed voor staat, vinden Woonbond en Aedes* dat het tijd is om dit belastinggeld – ooit ingevoerd om een gat in de rijksbegroting te dichten – in te zetten voor de mensen om wie het gaat.

Betaalbaarheidsproblemen

Een groeiend aantal huurders heeft moeite om elke maand de huur en de meest basale kosten van levensonderhoud op te brengen. ‘Honderdduizenden huurders kunnen niet meer rondkomen, mede door de gestegen huren. Schaf de verhuurderheffing af en verlaag de huren. Anders zullen de betaalbaarheidsproblemen alleen maar groter worden’, aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping.

Uit de rijksbegroting blijkt verder dat de invoering van de Rijksincassovisie verder gaat in 2018. Deze zou moeten leiden tot socialere incasso en een verbetering van de positie van huurders met schulden.

Wilt u al eerder aan de slag met socialere incasso zonder dat dit ten koste gaat van uw rendement? Laat Cannock Chase u helpen met huurincasso. Los van ons financieel rendement, scoren we vooral met ons sociaal rendement: ‘Meer incasseren én huurders helpen’.

* Bron: www.woonbond.nl/nieuws 

Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Baven

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief