Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Deurwaarders in tijden van corona

De uitvoering van het belastingdeurwaarders vak is door de coronacrisis in een ander daglicht komen te staan. Voor de uitbraak van het coronavirus was het onze aanpak zo veel als mogelijk persoonlijk en face-to-face in contact te komen met de debiteur.

Cannock Chase Public streeft altijd naar persoonlijk contact omdat we ervan overtuigd zijn dat de kans van slagen groter is bij een goede persoonlijke verstandhouding tussen de debiteur en de belastingdeurwaarder. Wij maken altijd een situatieanalyse waarbij wordt vastgesteld wat het beste moment is om de debiteur thuis aan te treffen. Denk hierbij aan de woensdagmiddag als het gaat om een gezin met kinderen en de avond voor werkenden.

Tegenwoordig is deze situatie verandert. Door de richtlijnen van het RIVM is het lastig om gesprekken persoonlijk aan de deur te voeren. De gezondheid van de debiteur en onze collega’s s vinden wij zeer belangrijk. Daarom hebben wij onze handelswijze met betrekking tot het persoonlijk betekenen direct na het uitbreken van het Coronavirus aangepast. Deze handelswijze in nu ook bij wet geaccepteerd. Het ministerie van J&V heeft een spoedwet geschreven waarin staat vermeld dat er sprake is van een feitelijke onmogelijkheid in de zin van artikel 47 Rv om in persoon te betekenen steeds sprake is zolang de RIVM-richtlijnen voorschrijven dat afstand moet worden gehouden. De maatregelen worden nu iets versoepeld. De belastingdeurwaarder mag in sommige gevallen aanbellen, mits aan alle hygiëne voorschriften is voldaan. Onze belastingdeurwaarders schatten zelf in of de situatie veilig is voor zowel de debiteur als voor hemzelf.

Persoonlijke verbinding met de debiteur blijft nog steeds van groot belang in onze aanpak. Wij trachten, ook nu, altijd proactief in contact te komen met de debiteur via alternatieve communicatievormen zoals telefoon of e-mail. Het HB wordt nu aangeboden in een gesloten envelop via de brievenbus en bevat extra informatie over onze procedure ten tijden van de coronacrisis. Wij vragen hierbij om telefonisch contact met ons op te nemen. Onze belcapaciteit is uitgebreid zodat er voor iedereen ruimschoots de tijd is om in gesprek te gaan over hun persoonlijke situatie. Zo komen we tot een passende en persoonlijke oplossing voor iedereen.

Wilt u meer informatie over de wetswijziging, lees dan hier het artikel van het KBvG.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief