Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Ontruimingen: aangezegd vs. uitgevoerd

2016 is het derde jaar op rij dat het aantal huisuitzettingen daalt. Dit gegeven was de afgelopen dagen volop in het nieuws en ook wij worden daar blij van. De volgende stap is om naast een daling van de uitzettingen ook minder aanzeggingen nodig te hebben. Wat zal leiden tot lagere kosten voor huurder en woningcorporatie.

Er zit een groot verschil tussen het aantal aangezegde ontruimingen en het aantal daadwerkelijk uitgevoerde ontruimingen. Onze Benchmark Huurincasso laat zien dat maar 30% van de aangezegde ontruimingen aankomt op een uitgevoerde ontruiming. Tussen de aanzegging en de uitvoering blijken huurders vaak alsnog bereid om toch te betalen, zodat het niet tot een ontruiming komt, of er wordt nog een andere oplossing gevonden. Dat suggereert dat de huurder het bericht over de ontruiming ziet als laatste waarschuwing, waardoor alsnog de huur wordt betaald. Helaas een ontzettend duur middel om de betaling alsnog te laten voldoen. Extra inzet eerder in het traject had voor een deel van deze huurders wellicht ook het gewenste effect kunnen hebben. 

Ben je benieuwd of er in jouw corporatie verbetermogelijkheden zijn om minder huurders door te laten stromen naar de gerechtelijke fase? Neem vrijblijvend contact met ons op om hierover van gedachten te wisselen.

Vond je dit artikel interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Ieder kwartaal sturen wij een bundeling van de meest interessante artikelen, cases en achtergrondverhalen over relevante thema’s rondom credit management.

Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Baven

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief