Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Ondernemers uit de (corona)schulden

Deze maand begint de Belastingdienst met het invorderen van schulden die ondernemers tijdens de coronacrisis hebben opgebouwd. Door de inflatie, de stijgende rente en de overkoepelende druk vanuit schuldeisers komen veel ondernemers in de problemen met hun betalingen. Cannock Chase Public ondersteunt lokale overheden door bij deze ondernemers hun (schulden)problematiek, hulpvragen in kaart te brengen en waar nodig regelingen te treffen voor openstaande, lokale belastingen.

Als één van de steunmaatregelen om bedrijven te helpen, besloot de overheid tijdens de coronacrisis dat ondernemers voorlopig geen belasting hoefden te betalen. Dit betrof een uitstelregeling. In oktober 2022 moesten ondernemers beginnen met terugbetalen. Dat kon in maandelijkse termijnen. Maar veel ondernemers komen klem te zitten en inmiddels blijken zo’n 60 duizend ondernemers nog geen enkele termijn te hebben betaald.


Een uitdagende periode

Voor lokale overheden een uitdagende periode, met betrekking tot het innen van gemeentebelastingen in combinatie met de invulling van sociaal maatschappelijk invorderen. Veelal ontbreekt het inzicht hiervoor en voor ondernemers is er steeds minder ruimte om aan de financiële betalingsverplichting te voldoen.

Cannock Chase Public biedt op drie manieren ondersteuning

Cannock Chase Public ondersteunt hierin, maakt met huisbezoeken inzichtelijk wat er bij de ondernemer speelt en brengt verslag uit aan lokale overheden. Hierdoor bieden wij in nauw overleg met lokale overheden een passende oplossing voor deze ondernemers zodat er een balans ontstaat tussen sociaal- en financieel rendement.

Overheidsinstanties hebben baat bij een gezond ondernemersklimaat. De verzameling van data is daarbij essentieel. De persoonlijke benadering van Cannock Chase Public voorkomt dat bedrijven verder in de problemen komen door oplopende schulden.

Wij kunnen op drie manieren ondersteunen. We geven overheidsinstanties in een vroeg stadium inzicht in wat er speelt bij ondernemers. Vervolgens kijken we wat er mogelijk is qua betalingsregelingen en maatwerk invorderingsprocessen. Tot slot verwijzen we waar nodig door naar de juiste loketten, zodat er tijdig ondersteuning in de vorm van budgetbeheer of schuldhulpverlening op gang komt. Wij sluiten hiermee aan op de sociaal-maatschappelijke rol die gemeenten, provincies en waterschappen vervullen in de uitvoering van hun beleid.

Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Baven

Wilt u vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief