Inspiratiesessies invorderen van belastingen succesvol

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Dit najaar organiseerde Cannock Chase Public drie inspiratiesessies voor gemeenten over het klantvriendelijk invorderen van belastingen. Op drie verschillende locaties in het land hebben we in totaal 47 gemeenten bijgepraat over een aantal actuele thema’s. Zo proberen wij gemeenten te inspireren en te helpen bij het aanpakken van actuele vraagstukken.  

In deze sessies spraken Willem Hoogendam (adviseur Cannock Chase), gedragswetenschapper Jochem Alsemgeest en Zvezdana Stevic (schuldhulpverlener van Cannock Chase) over hoe een gemeente in een vroeg stadium in contact kan komen met haar burgers en daarmee financiële problemen kan herkennen om snel actie te ondernemen.

Onder andere de volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • de impact van de komende nieuwe wet- en regelgeving
  • nieuwe inzichten over het beïnvloeden van betaalgedrag van burgers
  • tips over hoe je invorderingsproces kunt optimaliseren door bijvoorbeeld het inzetten van sociale huisbezoeken en burgers telefonisch te benaderen

Cannock Chase kijkt terug op succesvolle dagen met veel enthousiaste bezoekers. De onderwerpen riepen dialoog op bij de deelnemende gemeenten, waardoor er veel interactie was tijdens de sessies. Uiteraard kijken we uit naar de volgende sessies.

Nieuwe invorderingswet: zo kun je écht socialer worden

De wijzigingen op de invorderingswet heeft gevolgen voor de wijze waarop gemeenten mogen invorderen. Wat dit betekent voor de praktijk was een van de zaken die uitgebreid aan bod kwam tijdens de sessies. Benieuwd naar de gevolgen van deze wetswijziging? En hoe lokale overheden de financiële zelfredzaamheid van burgers kunnen vergroten? Lees het interview met Jaco Baven, commercieel directeur van Cannock Chase Public.

Marlous Bollen

klantcoördinator

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe invorderingswet? Neem dan contact op met Cannock Chase. We helpen lokale overheden graag te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief