Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Algemeen

Traineeships Cannock Chase Public

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

De media staan er vol mee: hoogspanning op de arbeidsmarkt! De werkloosheid in Nederland is nog niet eerder zo laag geweest en de krapte op de arbeidsmarkt nog niet eerder zo groot. Tegelijkertijd neemt de vraag naar gespecialiseerd personeel toe en is het niet de verwachting dat dit op korte termijn gaat veranderen. Tel daarbij op de vergrijzing van de beroepsbevolking, de ontwikkelingen in het publieke domein zoals de Kinderopvang, Toeslagaffaire, invordering TOZO, de oplopende inflatie en de implementatie van sociaal verantwoord invorderen. Dit alles zorgt voor een enorme werkdruk, ook in de publieke sector.


Tijdelijk inhuur van specialisten is voor veel gemeentelijke organisaties een passende oplossing, maar de marktontwikkelingen hebben ook in de arbeidsbemiddeling een enorme impact. Bij ons, maar ook bij onze concullega’s. Dit vraagt om flexibiliteit en creatieve oplossingen, waarin zowel de organisaties aan de vraagkant als aanbodkant een essentiële rol spelen. Met partnering kunnen wij een toekomstig (structureel) tekort aan invorderingsmedewerkers (deels) voorkomen.


Binden, boeien en ontwikkelen

Cannock Chase Public geeft als werkgever nog meer aandacht aan het binden, boeien en ontwikkelen van onze collega’s, waardoor we young professionals aan ons binden en we vakbekwame specialisten behouden. Interessante (start-) opdrachten waarin relevante werkervaring wordt opgedaan en competenties snel worden ontwikkeld gaan hierin hand en hand. Hier zien wij een belangrijke rol voor inhurende managers/organisaties weggelegd.

Traineeships

Binnenkort starten wij weer met traineeships tot Medewerker Invordering en bieden wij trainees de mogelijkheid om door te groeien tot ‘Detacheringsmedewerker Invordering’. Voor ruim 150 gemeenten in Nederland zijn wij (deels) verantwoordelijk voor de uitvoering van het invorderingsproces. Dit biedt ons de uitgelezen kans om de trainees intern werkervaring op te laten doen. Onze traineeships zijn modulair opgebouwd en worden flexibel ingevuld, waarbij wij rekening houden met persoonlijke groei, maar ook met de actuele wensen en behoeften van onze opdrachtgevers. Denk hier bijvoorbeeld aan het tijdelijk opvangen van de piekbelasting op het gebied van kwijtschelding. Het individuele traineeship krijgt op deze manier een logische opbouw in het opdoen van theoretische kennis, werkervaring bij Cannock Chase Public en vervolgens detacheringsopdrachten bij onze opdrachtgevers. 


Werkervaringsplekken

Om de trainees ook extern waardevolle werkervaring op te laten doen zoeken wij werkervaringsplekken buiten onze organisatie. Een werkervaringsplek is niet alleen voor de trainee en Cannock Chase Public waardevol, maar ook voor de inhurende organisatie. U kunt de trainee(-s) inzetten op regulier invorderingswerk, maar bijvoorbeeld ook op projecten die nu blijven liggen. Dit doen wij tegen een gereduceerd tarief. Wij zorgen ervoor dat de trainees een goede basiskennis hebben om de werkzaamheden op te pakken, direct productief zijn en coaching on the job krijgen.


Heeft u interesse om als partner betrokken te zijn bij onze traineeships, dan komen wij graag met u in contact.

Terug naar nieuwsoverzicht

Valentijn de Jong

Wilt u vrijblijvend advies?

Valentijn de Jong
Manager Insourcing

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Bel met Valentijn de Jong via
06-4898 0110 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief