Huisbezoek is goedkoper dan een aanmaning

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Algemeen

Het voorkomen van instroom van klanten in de wanbetalersregeling of het uitsluiten van End-of Supply trajecten? Vaak is er een groep klanten die ondanks alle inspanningen uitkomen in de externe incassofase. Daarin zijn de kosten voor zowel de debiteur als de dienstverlener onnodig hoog. Bovendien leidt het tot klantverlies. Bij Cannock Chase pleiten we daarom in deze gevallen voor de inzet van huisbezoeken.

Een vriendelijk huisbezoek aan debiteuren met openstaande facturen in de debiteurenbeheerfase is een succesvolle manier om aanvullende betalingsregelingen te treffen. Of om verhaalsmogelijkheden te inventariseren en de klant te behouden.

Inzicht in financiële situatie

Het vroegtijdig in gesprek gaan met klanten die betalingsachterstanden hebben, bied je niet alleen de mogelijkheid om de leverancier - klantrelatie positief te beïnvloeden, het geeft direct gedetailleerd inzicht in de financiële situatie van jouw klant. Mochten onze medewerkers tijdens een huisbezoek bemerken dat de debiteur in aanmerking komt schuldhulpverlening, dan informeren zij hen daadwerkelijk over de schuldhulpverlenende instanties die kunnen helpen.


'Een huisbezoek in de debiteurbeheerfase kost gemiddeld ongeveer een derde van de inzet een (ambtshandeling) van de deurwaarder. '

Landelijke buitendienst

Cannock Chase heeft een landelijke buitendienst met medewerkers op onze eigen payroll. Groot voordeel hiervan is dat we kunnen instaan voor de integriteit van onze medewerkers en hen door training en opleiding aan ons binden. De huisbezoeken worden afgelegd uit naam van onze opdrachtgevers tijdens de debiteurbeheerfase. Het is echter ook toepasbaar in het minnelijke incassotraject dan wel vanuit ons eigen label.

We hebben een landelijke dekking en leggen ruim 300.000 huisbezoeken per jaar af voor onder meer gemeenten, waterschappen, energiebedrijven, zorgverzekeraars en woningcorporaties. Wij werken met ervaren en betrokken medewerkers. Collega’s die de regio kennen en gepokt en gemazeld zijn in dit vak.

  • 86% van de klanten die voorheen telefonisch niet bereikbaar zijn in de debiteurenbeheerfase, worden op deze manier alsnog bereikt
  • Dankzij een persoonlijke benadering en een tactvolle dialoog leidt daarvan ruim 65% van onze debiteurenbezoeken direct tot betaling of een betalingsregeling inclusief eerste termijnbetaling

Positieve business case

Een huisbezoek in de debiteurbeheerfase kost gemiddeld ongeveer een derde van de inzet een (ambtshandeling) van de deurwaarder. Uiteindelijk leidt de inzet van een huisbezoek tot een positieve business case met een verbetering van het uitstaande debiteurensaldo, een hoger klantbehoud en een meer preventieve maatschappelijk verantwoorde aanpak!

Tim van der Weiden

directeur

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de inzet van huisbezoeken in het creditmanagementproces ? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief